KAPANMA HİKAYEM FERACE ALISVERISI YILBASI INDIRIMI Yaz Aylarında Terlemeye Doğal Çözüm

2014 Diyanet Umre Otelleri ve Otel 2 Tip Tecrübem

Merhabalar,
Yine uzun bir sessizlik aldı burayı ama dönüşüm güzel oldu, hem de çok..
Giderken yazamadım geçen sefer olduğu gibi yine bir aksilik çıkmasından korktum ama sağ salim gittim ve geldim çok şükür..
Birçok konu var yazmak istediğim ama umreye başvururken ilk karşılaştığımız şey otel tipini seçmek olduğu için buradan başlamak istedim. Zaman buldukça devamı gelecek inşaAllah..


Öncelikle her programda ufak değişiklikler olsa da  Diyanet'in konaklama seçeneklerine değinmek istiyorum. Oturduğunuz şehirin veya ilçenin Diyanet İşleri bürosuna giderek detaylı bilgi alabilirsiniz ancak ön araştırmada benim de tuzun olsun. Buyrun bakalım Diyanet Umre Otelleri nelemiş kategori kategori inceleyelim..
  • Otel 1
    7 günlük olan bu programda oteller Mekke ve Medine'de haremin tam girişinde bulunuyor. Zamanı kısıtlı çalışan kişileri düşünerek hazırlanmış bir program olduğunu düşünüyorum.
    Hemen yanıbaşında AVM olduğu için yemek ve ihtiyaç alışverişi için de sıkıntısız bir program.
  • Otel 2
    10 günlük olan bu program ise benim gittiğim. Oldu da bir aksilik çıksa ezan okunmaya başladığında cemaat namaza durmadan yetişebilinecek yakınlıkta. Benim dizlerimden rahatsızlığım sebebiyle bizim ailemize en uygun tur oldu. Hem çok yakın hem de işyerinden izin konusunda 10 gün çok büyük problem oluşturmuyor.
  • Otel 3
    14 günlük olarak hazırlanan programın Medine oteli otel 2 programı ile aynı iken Mekke oteli bizim otelimizin biraz daha yukarısında yer aldığını öğrendim Medine'de tanıştığım hacı hanımlardan. Yine yürüme mesafesi diyebiliriz.


    İlk üç Otel Tip konaklama seçeneğinden sonra mesafe olarak biraz daha uzak ve açık büfe seçeneği yerine sabit menü yemek çıkan ve maddi olarak daha uygun olan iki seçenek daha var.
  • Normal
    Otel 3 programında olduğu gibi 14 gün olarak hazırlanan programda fark olarak otel mesafesi uzuyor ve yemekler tabldot şeklinde verilmekte. Bir güncellme gelsin buraya.. Bir yıl aradan sonra öğrenci umresi ile gittim bu turun oteline. Otelimiz 20 dakika yürüme mesafesindeydi yoldan sıkıntımız olmadı çok şükür. Ancak temizlik sıkıntılı, banyomuzu saymazsak odada bir şekilde sabır deniyor ancak Mekke'deki otelimizde yemeklerde başımıza gelen bir hadise sebebiyle dönene kadar tamamen sokaktan burada bahsettiğim yerlerden yedik yemeklerimizi. Büyükler bir şekilde sabreder sefaya gitmiyoruz sonuçta ancak çocuklu ailelere kesinlikle tavsiye etmem.
  • Ekonomik
    Yine 14 gün şeklinde hazırlanan programın Mekke  oteli servisli olup, Medine oteli yürüme mesafesinde. Yemekler ise sabah akşam tabldot şeklinde verilmekte..
    Güncel broşürden kesin bilgi almak için Diyanet İşleri web sayfasını kullanabilirsiniz.
Holiday Villa Medine Oteli


Gelelim Otel 2 Umre Programı'na..
Turumuz 5 gün Medine, 5 gün Mekke olmak üzere 10 günlüktü.
İlk olarak Medine'ye THY uçağı ile uçtuk ve Holiday Villa Medinah oteline yerleştik. Otelimizin mescite uzaklığı iki blok idi. Tahmini 2 veya 3 dakika.
Yemeklerimiz sabah akşam açık büfe ve genel olarak Türk mutfağına yakın tadlar vardı. Personel güleryüzlü ve yardımseverdi her daim. Otelde yabancı ile karşılaşmadım hiç.

Standart iki kişilik odalar fotoğraftaki gibi. İki yatağın arasında bulunan panel ile klima haricinde perdeleri kapatabiliyor, kapıyı açabiliyorsunuz. Türkler pis eski otellerde kalıyor efsanesi de burada çürüyor.. Amaç ibadet zaten lükse gerek yok ama gece gündüz ibadet ettiğimiz bir yerde temizlik birinci şart.
Temizlik demişken kaldığımız iki otelde de bizdeki taharet musluğu yerine spiralli taharet musluğu vardı.Buradan Google görsellerine ulaşabilirsiniz. Bu noktada temizlik hususu burada biraz sorun olabilir. Tedarikli gitmekte fayda var bayanlar için.

Beşinci günümüzde ihramlara girip Mekke'ye gitmek üzere yola çıktık. Yerli halk iş disiplini konusunda bizden biraz farklı. Saatlerce bekleyişler oluyor ama  sonunu düşünerek sabretmek yapabileceğimiz en hayırlı şey elbet.. Amacım tur programını anlatmak olduğu için diğer konulara başka yazılarda değineceğim inşaAllah..

Sağ salim "Lebbeyk allahümme lebbeyk" edaları ile Mekke'ye vardık. İhramlı olduğumuz için otele bavulları bırakıp, abdestleri tazeleyip umremizi yaptık ve sabah namazını da kıldıktan sonra otelimize döndük.

Gözünü kırpmadan o kadar yol geldikten sonra sabahı sabah ediyorsun ama içinde dünyanın en güzel mutluluğu.. Ne güzel değil mi ama :) Rabbim hepimze tekrar tekrar nasip etsin..

Gelelim otelimize..
Mekke'de Ecyad Makarim Makkah otelinde kaldık. Otelimiz yine mescide 2-3 dakika yürüme mesafesinde idi ve cemaat dışarıya taştığı için bizim otelin kapısına kadar uzanıyordu. Sabah namazına erken uyanamayıp otelin kapısında kılmak zorunda olduğum günler oldu. Yemekler yine sabah akşam açık büfe idi. Mekke zaten daha telaşlı geçtiği için yemek ne yedik nasıl yedik pek farkına varamadım ben şahsen.
Çektiğim panoramik bir fotoğraf ile otelin yakınlığını böyle gösterebilirim..
Mekke Ecyad Makarim Otel


Odalara gelirsek yine ferah ve temizdi. Taharet muslukları yine aynı şekildeydi tabi.. Priz konusunda bu otelde çok zorlandık. Sadece banyoda bulunan bir priz bizim cihazları çalıştırıyordu. Fotoğraf çekmek çok sıkıntılı oldu bu sebeple. Bebekli, mama yapmak zorunda olan veya başka şekilde prizi kullanmak zorunda olan kişilere dip not olsun böylece.

Ömrümün en güzel 10 gününü geçirdiğim Umre yolculuğumda kendi turumu  Otel 2 tipini anlatmaya çalıştım sizlere. Yürümekte zorlanan aile bireyi olanlar için ideal bir turdu bizimkisi. Dizlerim iyileştiğinde biraz daha uzak ama daha uzun kalacağım bir oteli seçmek isterim ben şahsen. 10 gün o kadar az ki... Oteller de isterse altın kaplama olsun zerre görmüyor gözünüz orada. Zaman ve bütçe büyük etken seçim yaparken ancak çağrıldıktan sonra her şey hallolur elbet ..

Hepimize tekrar tekrar nasip olması duası ile..
Aklınıza takılan her soruyu sorabilirsiniz. Ne biliyorsam çekinmeden paylaşırım.

Sevgi ve selamlar
Deryasu

deryasu.blogspot.com







2 yorum:

  1. Merhaba 10-6 ve 2 yaşında 3 çocuğum var. Diyanet ile umreye gitmeyi düşünüyoruz. Ben size şunu sormak istiyorum. Odalar en fazla 3 kişilik. 5 kişi 3 kişilik odada nasıl kalıyor. Sizin bir bilginiz varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar biz de Diyanet ile beş kişi gitmiştik ilk umremize. İki kişi ve iki kişi olarak iki odada kalabilirsiniz. İki yaşındaki çocuğunuz için küçük ek yatak getirilir veya üç kişilik oda olur.

      Sil

Yorum yapmak için sağ taraftan bloğuma katılabilirsiniz..
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Deryasu

Translate My Blog