KAPANMA HİKAYEM FERACE ALISVERISI YILBASI INDIRIMI Yaz Aylarında Terlemeye Doğal Çözüm

Umre Hazırlıkları: Menenjit Aşısı ACW 135Y


Merhabalar

Bildiğinizi gibi umre hazırlığı yapıyorum..
Umre'ye Diyanet'in turlarından biri ile gideceğim ve vize için evraklar teslim edilmeden önce "menenjit aşısı" olmamız gerektiğini öğrendik ve olduk.
Sizleri de bu konuda bilgilendirmek istedim..

Menenjit Hastalığı Nedir?

Menenjit, beyin zarının iltihaplanması ile oluşan bir merkezi sinir sistemi hastalığıdır ve viral veya bakteriyel mikroorganizmalar bu hastalığa sebep olmaktadır.

Erken tanı konulduğunda bakteriyel menenjit antibiyotikle başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir  Ancak, iyileşenlerde sağırlık, körlük, epilepsi, felç gibi bazı komplikasyonlar görülebilir.
Gördüğünüz gibi hastalık gerçekten ciddi. Hastalığın yaygın olduğu ülkelere giderken aşı olunması, belirtilerin görüldüğünde hekime başvurulması çok önemli.

Ayrıca, 2006 yılından beri bebekleri de korumak amaçlı ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bebeklere de aşı yapılmaktadır.

Peki Menenjit Hastalığının Belirtileri Nelerdir?




Belirtileri; ateş, kusma, baş ağrısı, boyun sertleşmesi, boyun ağrısı, göz kapaklarında ağırlık, titreme ve üşümedir. Tabi her bu belirtileri gören kişiler "Allah menenjit mi oldum şimdi?"  diyerek telaşlanmadan öncelikle bir hekime görünürse çok daha güzel olur..

Menenjitten Korunmak İçin..



Menenjitten korunmak için en etkili çözüm aşı olmak. Bunun dışında, hasta kişilerin ağız salgılarından da kaçınmamız gerekiyor. Öksürük anı ve bu kişileri öpmek gibi..
Diyanet bize ameliyat maskesi verdi kullanmamız için, dileyen tedbir amaçlı mescid dışında kullanabilir elbet.
Menenjit aşısının bir yan etkisi var mı? derseniz; biz bu aşıyı ailece olduk. Hemşire ateş yapabilir dedi ama on beş yaşındaki kardeşim dahil ateş yapmadı ama bize uyku yaptığını söyleyebilirim...
Ayrıca acw 135y menenjit aşısı iki yıl etkiliymiş. Hoş bizim milletimiz işini sağlama alır bir daha gidecek olsam tekrar olmak isterim aşımı :)


Hatırlatmakta fayda var.. Aşı kartlarınızı burada Hac veya Umre için başvururken kullanıldığınız gibi Suudi Arabistan girişinde havaalanında da göstereceksiniz. Daha önce havaalanında aşı olan ve aşı imkanı bulamayıp madur kalanlar da olmuş. Giderken çantanızın bir köşesinde bulunsun. (Bavula koymayın)

İstanbul'da nerede aşı yaptırabilirim derseniz...
2013 Yılı Hac ve Umre'ye Gideceklere Aşı Yapacak Sağlık Merkezleri: Tık Tık
2015 yılı güncel listesini bu linkten indirebilirsiniz..


Umarım yazım faydalı olmuştur. Şimdiden gidecek herkese hayırlı yolculuklar diliyorum...
Yukarıdaki linkten size en yakın sağlık merkezine ulaşarak işin ehlinden kesin bilgi alabilirsiniz. Burada unuttuğum, benim yardımcı olabileceğim başka bir konu varsa seve seve yardımcı olurum.

Kaynak: tr.wikipedia.org

Sevgiler, selamlar
deryasu.blogspot.com



6 yorum:

  1. merhaba,menenjit aşısı olmak için ücret ödediniz mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, umre için olduğunu belirttiğinizde aşı için hiçbir ücret ödemiyorsunuz.

      Sil
  2. Merhaba menenjit asisi Türkiye de mi üretiliyor yoksa yurt disindan mi geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar kesin olarak bilmemekle birlikte yurtdışından geldiğini hazırlık aşamalarının burada yapılacağını duymuştum ama kesin bilgiyi aşıyı yapan merkezlerden edinebilirsiniz.

      Sil
  3. Ben 7 haftalik gebeyim aşi olmasam olurmu bebege zarar verir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evinizin yakınındaki bir sağlık ocağından bilgi almanız daha uygun olacaktır hem bebeğinizin hem de sizin sağlığınız için..

      Sil

Yorum yapmak için sağ taraftan bloğuma katılabilirsiniz..
Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla
Deryasu

Translate My Blog